Når forbrukslånet er innvilget av lånutbyder, er det en del ansvar du som låntaker har forpliktet deg til. Pengene er antageligvis sendt fra banken og er på vei til din bankkonto. Avhengig av hvilken bankforbindelse du har, er pengene på konto i løpet av noen dager – i de fleste tilfeller mellom 1-3 virkedager.

Det kan være overveldende å få mange penger på kontoen, og de sitter gjerne ganske løst, spesielt hvis du ikke har noe helt spesielt du skal låne penger til. Derfor, er det greit å ta noen forholdsregler og vite hva et forbrukslån innebærer for deg som låntaker. Et forbrukslån gir deg også ansvar, for å betale tilbake og ellers overholde dine betalingsforpliktelser.

Forbrukslån

Forbrukslån er et velkjent begrep for mange, men det er ikke alle som vet hva det faktisk betyr for deres økonomi. Forbrukslån uten sikkerhet er en type lån hvor det ikke skal stille sikkerhet for å låne, noe som innebærer bankene har en høyere risiko ved å låne deg pengene. Ser vi på boliglån, som et eksempel på det motsatte, har banken en sikkerhet i selve boligen du kjøper, og dermed får du en lavere rente.

Når pengene er på konto

Forbrukslånet blir sendt til bankkontoen din, etter at alt papirarbeidet er gjort, og med en gang de er disponible står du helt fritt til å bruke pengene. En av de store fordelene med denne typen lån, er at du kan bruke forbrukslånet på hva du selv ønsker, og det er ingen restriksjoner fra banken på dette.

Dette kan naturlig nok være overveldende. Har du et bestemt formål til pengene så vet du allerede hva du skal bruke pengene på, men hvis du ikke har et bestemt formål, så er det lurt å gjøre noen veloverveide beslutninger i nærmeste fremtid.

Tilbakebetaling

De lånte pengene skal nemlig tilbakebetales på et tidspunkt. Nedbetalingen begynner vanligvis å løpe allerede fra første kalendermåned. Hvor lang tilbakebetalingstid du har, er noe du har avtalt med banken på forhån. Du kan enkelt se betalingsterminene dine i låneavtalen, som du skal ha fått tilsendt fra banken og signert. Her får du enn presis og nøyaktig oppstilling av lånets størrelse, renter og betingelser for lånet. I tillegg er det en full nedbetalingsplan, som inkluderer alle terminer. Går til helt til enden av denne planen, så kan du se hvilket årstall og måned du vil være ferdig med å nedbetale forbrukslånet.

Fradrag for renter

Husk, du får fradrag på alle gjeldsrenter som du betler inn på forbrukslånet, noe som kan bety flere tusen kroner i løpet av et år- Alt etter hvor mye du har betalt inn. Fradragene blir, som regel, rapportert inn til skatteetaten automatisk, men hvis du har lånt av en bank registrert i utlandet er det du som har plikten til å gjøre dette.

Et forbrukslån kan gi deg mange gleder og finansiere drømmer som du ellers ikke ville harr penger til, men husk at det også skal betales tilbake igjen. Derfor, lån med måte og planlegg godt, så du ikke får noen overraskelser på veien.